Jak z ulotki zrobić profesjonalne menu. Sprawdź >>
Menu dla restauracji
porady
paź 25, 2017
bcieszynska

Menu dla restauracji w trzech prostych krokach!

Nie ważne czy prowadzisz wykwintną restaurację, czy małą kawiarenkę dobrze zaprojektowane menu powinno być wizytówką każdego lokalu. Dzisiejszy wpis poświęcony jest branży gastronomicznej. Podpowiemy Wam, jak w prosty sposób z gotowego szablonu ulotki, przygotować profesjonalne menu. 

Po pierwsze, odpowiednia treść

Posegreguj dania w odpowiednie kategorie, dzięki temu menu będzie przejrzyste i czytelne. Im krócej i treściwej, tym lepiej. Zadbaj o to aby w karcie znalazły się nie tylko stałe pozycje, ale również te sezonowe. Na pierwszej stronie umieść ofertę promocyjną, może to być np. danie dnia lub potrawa regionalna. Treści powinne być napisane czytelnie i z odpowiednim odstępem. Nie używaj więcej jak dwóch czcionek. Jeśli projektujesz ulotki reklamowe lub plakaty stosuj również te same czcionki co w menu. Pamiętaj o aktualizowaniu treści. Przekreślone ceny nie wyglądają zachęcająco, tym bardziej jeśli  były niższe. 

Po drugie, wygląd i estetyka

Walory estetyczne są nie mniej ważne jak treść. Zadbaj aby  menu było podane w równie smakowity sposób jak danie które serwujesz klientom. Dobrej jakości zdjęcia to podstawa.
Jeśli nie stać Cię na profesjonalnego fotografa i sam planujesz realizację zdjęć przeczytaj krótki poradnik na temat fotografowania jedzenia.

Po trzecie, wybór odpowiedniego szablonu

Wiesz już, od czego rozpocząć projektowanie menu, pozostał Ci jedynie wybór szablonu. Obejrzyj proponowane wzory menu, a jeśli potrzebujesz więcej inspiracji zobacz klasyczne wzory ulotek.


Szablon ulotki Condition



Szablon ulotki “Chińszczyzna”



Szablon ulotki “Mniam”



Szablon ulotki “Bon Apetito”



Szablon ulotki “Mexico”



Szablon ulotki “Talerz warzyw”



Szablon ulotki “Pizza”



Szablon ulotki “Hamburger”



Szablon ulotki “My Coffee”



Szablon ulotki “Black Caffee”





Życzymy wyśmienitych projektów! 

Najnowsze

Komentarze